Escoltar

Seminari: "Data assimilation for the geosciences: An overview of methods, issues and perspectives", a càrrec de Alberto Carrassi

El proper dimarts 1 d’octubre el Dr. Alberto Carrassi (Nansen Environmental and Remote Sensing Center – NERSC. Bergen, Norway. Mathematical Institute, University of Utrecht, the Nederland) presentarà el seminari titulat "Data assimilation for the geosciences: An overview of methods, issues and perspectives".

 L'assimilació de dades recull tota la sèrie d'operacions que, des de les observacions d'un sistema fins a l'incorporació d'informació estadística i dinàmica, ofereix una estimació del seu estat. L'assimilació de dades és una pràctica estàndard en la predicció numèrica de fenòmens meteorològics, però la seu ús s'està estenent a altres àrees com els models de clima, atmosfera i oceà, entre altres, és a dir, en tots els casos en els què s'intenta estimar l'estat d'un sistema dinàmic en base a informació limitada.

Aquest seminari farà un repàs de les bases de la assimilació de dades i dels mètodes més utilitzats. També es parlarà sobre els reptes específics als què s'enfronta i sobre com es tracta l'error en el modelat de sistemes caòtics. Finalment, es tractaran alguns temes novedosos en aquest camp com són l'assimilació de dades emparellades, l'assimilació per models en malles lagrangianes, o la combinació entre assimilació de dades i machine learning.

L'acte serà a la Sala de Juntes del Mateu Orfila a les 12:30 hores.

 

Data de publicació: 25/09/2019

RSS